Zbor24.ro
După două decenii, HiSky lansează primul Zbor Direct: București – New York
704

După două decenii, HiSky lansează primul Zbor Direct: București – New York

7 Iunie - Zi Istorică pentru partenerii noștri HiSky! Compania aeriană a celebrat vineri, în premieră, cursa inaugurală cu zbor direct spre New York, după o pauză de 20 de ani!

Zborurile sunt programate de patru ori pe săptămână, cu plecări din România în zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă.

Aeronava Airbus A330-200, singura de acest tip înregistrată în România și prima wide-body din flota HiSky, a decolat de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă la ora 08:30.
Durata zborului este de aproximativ 10 ore, având ca destinație finală Aeroportul Internațional John F. Kennedy din New York.

HiSky a anunțat la sfârșitul anului trecut că a obținut autorizația de la Departamentul Transporturilor din SUA pentru a efectua aceste zboruri regulate.

Astfel, compania a devenit singura din România care deține simultan Permisul de Operator Străin de Transport Aerian și aeronava capabilă de zboruri neîntrerupte de până la 14 ore.

Biletele pentru aceste zboruri sunt disponibile în două clase de servicii.

Prețurile încep de la 248 euro pentru clasa economic și 1.899 euro pentru clasa business.

Pasagerii beneficiază de servicii de catering care includ o masă caldă și o gustare, incluse în costul biletului.

De asemenea, pe durata călătoriei, aceștia au acces la un sistem de entertainment cu conținut multimedia.

Airbus-ul A330-200, care permite companiei să efectueze zboruri fără escală pe distanțe lungi, a ajuns la București la începutul săptămânii. Această aeronava oferă un plus de confort și conectivitate pentru pasagerii care aleg să călătorească cu HiSky.

HiSky operează curse regulate internaționale din București către destinații precum Bruxelles, Barcelona, Malaga, Dublin, Chișinău, Bordeaux, Tel Aviv și Frankfurt.

De asemenea, oferă două rute interne către Cluj Napoca și Timișoara.

Compania efectuează zboruri regulate și de pe aeroporturile din Iași, Baia Mare, Cluj Napoca și Timișoara, precum și zboruri charter în colaborare cu agenții de turism de top.

Conform statisticilor privind numărul de  călători, HiSky se află pe locul patru în topul companiilor aeriene care operează în România, consolidându-și astfel poziția pe piața aviației din țară.