Zbor24.ro
Transportarea Băuturilor Alcoolice la Bordul Avionului: Reguli și Restricții
817

Transportarea Băuturilor Alcoolice la Bordul Avionului: Reguli și Restricții

Hey călător, zbori în Toscana și te întrebi dacă ai voie cu alcool la bordul avionului pentru a lua la întoarcere vinul tău preferat? Sau poate te gândești la un whisky fin din Scoția?!
Ei bine, Zbor24 îți pune la dispoziție toate Regulile și Restricțiile cu privire la Transportul Băuturilor Alcoolice în Bagajul de mână sau în cel de cală. Cunoaște normele generale respectate de majoritatea companiilor aeriene și fii pregătit pentru orice surpriză, indiferent de destinație. Ia-ți notițe și asigură-te că vacanța ta va fi la fel de plăcută pe cât ți-ai imaginat!

Transportul Băuturilor Alcoolice la bordul aeronavelor este reglementat de norme generale, respectate de majoritatea companiilor aeriene, însă fiecare stat poate impune anumite reguli specifice.

Majoritatea companiilor aeriene permit transportul de lichide în recipiente de maxim 100 ml fiecare, cu un volum total de până la 1 litru.

Prin urmare, în bagajul de mână sunt permise doar sticluțe-miniaturi de până la 100 ml fiecare.

O excepție se aplică pentru băuturile achiziționate din magazinele Duty Free, sigilate și ambalate corespunzător.

Vezi aici Reguli și Sfaturi Utile pentru Transportul Țigărilor în Avion.

Pasagerii care călătoresc cu zboruri directe și a căror destinație permite transportul de alcool, pot cumpăra băuturi alcoolice din magazinele Duty Free și le pot transporta la bordul avionului.

Totuși, alcoolul cumpărat din Duty Free nu poate fi despachetat înainte de a ajunge la destinație!

În cazul în care zborul include o escală, transportul alcoolului va depinde de legislația statului unde are loc escala. Datorită restricțiilor privind cantitatea de alcool ce poate fi transportată în bagajul de mână, majoritatea pasagerilor preferă să transporte alcoolul în bagajul de cală.

Cele mai multe companii aeriene impun următoarele condiții:

  • Băuturi cu o concentrație de alcool sub 24%: Nu există restricții privind cantitatea;
  • Băuturi alcoolice tari (24-70%): Se permite transportul a maximum 5 litri per pasager;
  • Băuturi cu o concentrație de alcool peste 70%: Transportul este interzis.

Alcoolul trebuie să fie transportat în recipiente destinate comerțului cu amănuntul, ceea ce înseamnă că sticla trebuie să fie etichetată corespunzător.

Reține! Este esențial să verifici atât regulile companiei aeriene, cât și legislația statelor de plecare, escală și destinație pentru a te asigura că respecți toate normele aplicabile cu privire la Transportul Băuturilor Alcoolice!